Jacob A. Riis Photography Award

Jacob A. Riis Photography Award støtter fremtiden for fotografi og civil handling ved at samle ungdomsfotografer i Danmark og USA gennem et konkurrenceprogram. Den første Jacob A. Riis Photography Award 2022 vil anerkende, fejre og styrke unge fotografer i alderen 13-18 år, hvis talent, kreativitet og fællesskabsopbyggende ånd gør verden til et bedre sted – ved hjælp af deres kameraer. Ved at skabe denne pris fremmer Jacob A. Riis Museet i Ribe, Danmark sin mission om at fremme ungdomsuddannelser, vise og diskutere sociale forhold, og demonstrere, hvordan en dedikeret person kan bidrage til verden og skabe forbindelser mellem USA og Danmark. Fordelene for finalisterne for ungdomsprisen inkluderer at blive en del af et nyt fællesskab af mennesker med fælles interesser, udstillings- og hjemmesidebelønninger og pengepræmier.

Selvom tekniske færdigheder og originalitet er vigtige, så understøtter denne priskonkurrence ånden, visionen, energien og passionen hos Jacob A. Riis, som mente, at fotografering var en af ​​de mest kraftfulde måder at fortælle en historie på – give håb, bringe lys til mørket og uddanne og inspirere mennesker. Riis var en autodidakt fotograf, der aldrig troede på, at han var en professionel fotograf – selvom hans billeder var med til at opbygge sikrere, sundere og mere retfærdige samfund i New York og rundt om i verden. Som ung dreng i Ribe, Danmark, var Jacob Riis fuld af ideer, energi og en “can-do”-ånd, og denne fotopris søger at anerkende den positive energi og udfordrende arbejde, som ungdomsfotografer har demonstreret, og at bekræfte værdien af ​​deres ideer og kunstneriske talenter.

Jacob A. Riis Photography Award 2022

Tema: Hvordan bruger du dit kamera til at gøre verden bedre?

Deltagerbetingelse: Åben for alle unge bosiddende i Danmark eller USA og i alderen 13-18 år på indsendelsestidspunktet

Indgangsgebyr: Gratis

Præmier:

1. plads – $1000 og udstilling på Jacob A. Riis Museum

2. & 3. pladser – $250 og udstilling på Jacob A. Riis Museum

Hæderlige omtaler – Udstilling på Jacob A. Riis Museet

Proces:

For at deltage skal du uploade ét til fem af dinemobil-, DSLR- eller spejlreflekskamerabilleder, der bedst fanger dit fotografiske talent og engagement i at inspirere andre til at lære og agere på dine interesseområder. Ved at indsende bekræfter du, at du har taget billedet, og det indsendte billede er dit eget og originale værk. Hver post skal være et enkelt billede – ikke en del af en serie. Ansøgere er velkomne til at søge feedback fra familie, pædagoger og venner, mens du vælger 1-5 billeder til at indsende online. For hver fotoindsendelse skal du skrive en udtalelse (250 ord eller mindre), der beskriver, hvordan og hvorfor dine billeder kan inspirere, uddanne, helbrede og/eller opmuntre andre til at lære og handle. Opmuntrer billedet seeren til at ville vide mere? At være venligere? Til at dele med andre, hvad de lærte af billedet? For eksempel kan et foto give seeren et nyt perspektiv på det viste motiv eller scene på grund af kompositionen og hvordan billedets indhold kommunikerer følelser.

Nedenfor er ideer til at hjælpe med at skrive din udtalelse(r):

• Hvilke fotografiske teknikker brugte du i dit foto?
  • Hvad ønsker du, at dine seere skal forstå om dit billede?
  • Hvad er de vigtigste problemer, muligheder eller udfordringer, dit emne repræsenterer?

Din udtalelse vil blive set af dommerpanelet, men vil ikke blive offentliggjort på noget tidspunkt. Brug ikke selvidentificerende oplysninger i dine udtalelser. Et billede uden en udtalelse vil ikke blive accepteret. Bidrag udvælges uden viden om den unges navn, alder, køn, etnicitet eller hjemland.

Tilmeldingsperiode:

Upload billeder når som helst mellem den 1. august og kl. 23.59 den 30. november 2022.

Udvælgelse:

Et frivilligt hold af danske og amerikanske unge, offentlige og erhvervsledere og professionelle fotografer vil bedømme alle fotoindsendelser for at udvælge vinderne. Juryen vil blive ledet af fotograf Dallas Agnew, (@dallas_agnew_photo). Finalisterne vil blive annonceret i januar 2023.

Husk at vedhæfte:

Fotografi

Udtalelse

Husk derudover at skrive:

Fulde navn

Fødselsdag

Bopæl

Deltag og indsend billede og beskrivelse her:

fotokonkurrence@sydvestjyskemuseer.dk

Kontakt/spørgsmål:

museum@sydvestjyskemuseer.dk

Sponsororganisation: Jacob A. Riis Museum, Ribe, Danmark

Vil du vide mere om konkurrencen og baggrunden bag Jacob A. Riis Photography Award? Klik her.