Hvad er Jacob A. Riis Photography Award?

Jacob A. Riis Photography Award støtter fremtiden for fotografi og civil handling ved at samle ungdomsfotografer i Danmark og USA gennem et konkurrenceprogram. Den første Jacob A. Riis Photography Award 2022 vil anerkende, fejre og styrke unge fotografer i alderen 13-18 år, hvis talent, kreativitet og fællesskabsopbyggende ånd gør verden til et bedre sted – ved hjælp af deres kameraer. Ved at skabe denne pris fremmer Jacob A. Riis Museet i Ribe, Danmark sin mission om at fremme ungdomsuddannelser, vise og diskutere sociale forhold, og demonstrere, hvordan en dedikeret person kan bidrage til verden og skabe forbindelser mellem USA og Danmark. Fordelene for finalisterne for ungdomsprisen inkluderer at blive en del af et nyt fællesskab af mennesker med fælles interesser, udstillings- og hjemmesidebelønninger og pengepræmier.

Selvom tekniske færdigheder og originalitet er vigtige, så understøtter denne priskonkurrence ånden, visionen, energien og passionen hos Jacob A. Riis, som mente, at fotografering var en af ​​de mest kraftfulde måder at fortælle en historie på – give håb, bringe lys til mørket og uddanne og inspirere mennesker. Riis var en autodidakt fotograf, der aldrig troede på, at han var en professionel fotograf – selvom hans billeder var med til at opbygge sikrere, sundere og mere retfærdige samfund i New York og rundt om i verden. Som ung dreng i Ribe, Danmark, var Jacob Riis fuld af ideer, energi og en “can-do”-ånd, og denne fotopris søger at anerkende den positive energi og udfordrende arbejde, som ungdomsfotografer har demonstreret, og at bekræfte værdien af ​​deres ideer og kunstneriske talenter.

Jacob A. Riis Photography Award er inspireret af en efterkommer af Jacob Riis, en ungdomsfotograf, der har været med til at udvikle programmet og skal lede juryen i udvælgelsesprocessen.Denne konkurrence er for unge mennesker, der ønsker at bruge et kamera til at fange det, der betyder noget for dem, hvad de elsker, og hvad de er nysgerrige efter, så andre også kan lære og vokse. Dette program er for unge fotografer (nye, autodidakt, avancerede), som tror på, at fotografering kan ændre liv og samfund til det bedre.

Ansøgere vil:

Have en unik linse på livet,

Se på verden omkring dem fra et særskilt perspektiv,

Vil have andre til at se, hvad de ser,

Føle sig veltilpasse, når de tager billeder,

Dele deres billeder, så andre kan “besøge” steder, de ikke kan tage hen på egen hånd.

Ansøgere tror på, at et billede kan:

Inspirere

Uddanne

Hele

Tilskynde

Programmet opfordrer unge fotografer til at udvikle deres tekniske talent og demonstrere, hvordan deres billeder kaster lys over et vilkårligt antal emner, herunder men ikke begrænset til:

Havbevarelse, boliger, børnepasning, truede arter, parker og grønne områder, sikkerhed i ældresektoren, infrastruktur, klimaændringer, at leve med handicap, fattigdom, dyreliv, social retfærdighed, lysforurening, kæledyrsterapi, immigration, zoologi, rent vand, fælleshaver og så videre.

Ansøgere kan indsende op til fem enkeltbilleder (hver med en ledsagende skriftlig beskrivelse på højst 250 ord), som deler, hvordan og hvorfor deres foto(er) kan inspirere, uddanne, helbrede og/eller opmuntre andre til handling. Opmuntrer billedet seeren til at ville vide mere? At være venligere? Vil du dele, hvad de har lært af billedet? For eksempel kan et foto give seeren et nyt perspektiv på motivet eller scenen på grund af kompositionen og hvordan billedets indhold kommunikerer følelser. Emnet kan være en frivillig, der bygger en fælleshave, et dyr i dets habitat, en speciel olympisk udøver, der støtter en holdkammerat, en sikker bro, der giver adgang til arbejdere, lokal gård, der tager fat på klimaændringer, sundt eller usundt havliv, et familiemedlem, der tager sig af en anden og meget andet! Ansøgere vil indsende billeder, der viser skønheden, dramaet, intensiteten og mangfoldigheden i vores verden.

Besøg The Jacob A. Riis Award for at gennemgå konkurrenceoversigten og indsendelsesinstruktioner.

Konkurrencen løber fra 1. august 2022 og slutter 30. november 2022.

Baggrundsinformation om Jacob A. Riis og Jacob A. Riis Museum

Jacob A. Riis Museet i Ribe, Danmark fortæller den fascinerende historie om drengen fra Ribe, der emigrerede til Amerika i 1870. Jacobs hårdtslående artikler og billeder af New Yorks elendige slumkvarterer var en øjenåbner for verden. Jacob Riis levede fra 1849-1914 og var kendt som fotojournalistikkens pioner – en meget indflydelsesrig reporter, fotograf, forfatter, foredragsholder og social reformator. Jacob A. Riis dokumenterede og hjalp med at forbedre levevilkårene for millioner af fattige immigranter i New York. Præsident Theodore Roosevelt beskrev Riis som USAs mest nyttige borger. Hans fokus var på kriserne i fattigdom, boliger og uddannelse på højden af ​​europæisk immigration, da Lower East Side i New York City blev det tættest befolkede sted på Jorden. Hans innovative brug af lommelygtefotografering til at dokumentere og portrættere de elendige levevilkår, hjemløse børn og beskidte gyder i New Yorks lejemål var revolutionerende og viste de mareridtsagtige forhold for en ellers blind offentlighed. Hans innovative brug af ‘tryllelygte’ billedforedrag kombineret med begavet historiefortælling og energisk arbejdsmoral fangede fantasien hos hans middelklassepublikum og satte gang i langvarige sociale reformer, såvel som dokumentarisk, undersøgende fotojournalistik. Hans er historien om, hvordan hårdt arbejde og viljen til at skabe et mere sundt og retfærdigt samfund kan gavne mennesker og lokalsamfund rundt om i verden – før og nu.

De samlede prismodtagere i Jacob A. Riis Photography Award 2022 offentliggøres i januar 2023 og vil blive vist som en del af en online- og personlig udstilling på Jacob A. Riis Museum i Ribe, Danmark i 2023.